Drone-kiihdyttämön webinaarin 20.4.2020 tallenne on nyt verkossa

RAAS:in ja Forum Virium Helsingin 20.4.2020 yhdessä järjestämän webinaarin tallennus löytyy tämän sivun alalaidasta.

Tämä RAAS:in (Rethinking Autonomy and Safety -ekosysteemin, www.autonomous.fi) ja Forum Virium Helsingin Vähähiilisyyttä tukevat drone-palvelut -hankkeen kanssa yhteistyössä järjestetty tapahtuma oli jatkoa 5.3. järjestetylle yhteiskehittämistyöpajalle “Dronet ja hiilineutraali yhteiskunta”. Aamupäivän webinaarissa kuultiin ajankohtainen status 1.7.2020 voimaan astuvasta ilmailulainsäädännöstä sekä tietoisku drone-toiminnan kasvua ja kansainvälistymistä tukevista rahoitusmekanismeista. 

Iltapäivän työpajaosuudessa keskityttiin konseptoimaan ja suunnittelemaan drone-teknologioita hyödyntäviä käyttökohteita etäratkaisuin toteutettavina ryhmätöinä aihepiireittäin. Työpajan fasilitoi Futurice yhdessä VTT:n ja Forum Viriumin kanssa. Työpajatulosten pohjalta on tarkoitus viedä paras ratkaisu toteutukseen osana ”Drone-as-a-service” -nopeiden kokeilujen ohjelmaa.

Webinaarin ohjelma:

Moderaattori: Heidi Heinonen, Forum Virium Helsinki

Videotallenteen tarkemmat ajat:

  • 00:00:10 – 00:04:30 Hannu Karvonen, VTT: Tilaisuuden avaus ja RAAS
  • 00:04:30 – 00:44:20 Timo Niemelä, Traficom: Tietoisku ilmailulainsäädännön (mm. OPS M1-32 muutos) ja U-Space-regulaation nykytilanteesta
  • 00:44:30 – 01:21:00 Olavi Keränen, Business Finland: Kasvu, kansainvälistyminen ja rahoitus
Previous Post
Materials are now online from the virtual event “RAAS – Strengths of an ecosystem for developing autonomous systems”
Next Post
Invitation for a webinar: Where we will fly after COVID-19?